Împotriva cancerului la sân

1Comentariu
ORADEA – Cancerul la sân face anual mii de victime. Pe lângă suferinţa fizică provocată de această boală cruntă, de multe ori pacientele se confruntă cu adevărate traume psihologice provocate de operaţiile de extirpare a tumorii, operaţii care duc la modificarea organismului.

„S-a observat că femeile care au fost operate de tumori au trăit mai puţin decât cele care au trăit în continuare cu tumoarea canceroasă. Pierderea unei părţi a corpului, în principal a sânului, a demoralizat numeroase paciente. Dacă tai tot mai mult, atunci rişti să dărâmi sistemul imunitar al femeii. Amputaţia de sân provoacă un şoc puternic”, susţine dr. Petru Chitulea, medic specialist obstetrică-ginecologie de la Maternitatea din Oradea

„Cheia în această situaţie este chimioterapia. Prin aceasta omori celulele canceroase care se multiplică rapid”, adaugă domnia sa, precizând că mai multe detalii pe această temă va da dr. Mihai Pricop, de la Iaşi, care va expune o lucrare în acest sens în cadrul celui de-al XVI-lea Congres Româno-German de Obstetrică-Ginecologie, desfăşurat între 3-5 mai la Oradea.

Totodată, bolnavele de cancer de sân au acum o speranţă în plus, o dată cu introducerea în tratamentul cancerului de sân a unui nou medicament (bevacizumab) care, conform spuselor specialiştilor, reduce cu 52% riscul de progresie a bolii. Acesta opreşte evoluţia bolii şi inhibă creşterea reţelei de vase de sânge care furnizează hrană şi oxigen ţesuturilor canceroase. Tratamentul costă însă aproape 1.000 de lei, nefiind acoperit de la bugetul de stat.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor