Împotriva violenţei în şcoli

3Comentarii
Împotriva violenţei în şcoli
ORADEA – O parte din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala „Alexandru Roman”, de pe Calea Clujului, s-au întâlnit joi cu agentul-şef Petru Bohuş, de la Poliţia de Proximitate, în cadrul unei acţiuni de prevenire a violenţei şi delincvenţei în şcoli.

„Prevenirea în orice domeniu este un lucru foarte util. Marele merit al colectivului de cadre didactice de la noi din şcoală este că imediat ce sesizează vreo neregularitate se iau măsuri. Atunci când nu putem noi rezolva problema ivită, luăm legătura cu poliţiştii de Proximitate, cu care colaborăm foarte bine. Chiar dacă se spune despre şcoala noastră că e o şcoală de cartier, este o şcoală bună. Nu avem abateri disciplinare grave”, precizează Lucia Cociuba, directorul şcolii.

Alături de elevi
„În cadrul acestor întâlniri discut cu elevii, le explic că nu trebuie să se bată, să nu fie violenţi nici măcar în limbaj şi îi îndemn să studieze mai mult. Pe linia prevenirii tâlhăriilor încerc să îi învăţ cum să se ferească, astfel încât să nu devină victime. În special fetelor le explic să nu circule seara târziu pe străzi, în locuri neiluminate şi să nu poarte bijuterii la vedere. Copiilor cu probleme le vorbesc separat, îi consiliez şi le explic la ce pericole se expun dacă o iau pe căi greşite”, menţionează agentul-şef Petru Bohuş.

Film educativ
Ieri, copiii au vizionat şi un filmuleţ intitulat sugestiv „Singur acasă”, care prezintă mărturiile unor tineri ce au ajuns în spatele gratiilor din cauza unor acte antisociale.
„Mi-a plăcut filmul. Admir curajul celor care au povestit cum au ajuns la închisoare. Este un material folositor şi care – cred eu – ne deschide ochii asupra greşelilor pe care le putem face”, crede Alin Paşcalău, elev în clasa a VII-a.

„Este un film educativ. Am înţeles că nu trebuie să facem ce au făcut cei care au vorbit, ca să nu ajungem ca ei. Pe viitor îmi doresc ca poliţiştii de Proximitate să nu fie nevoiţi să ne viziteze pentru vreo abatere, ci doar pentru a ne prezenta astfel de materiale”, spune Adelina Duma, elevă în clasa a VIII-a.

Ovidiu Morcan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor