Mult a fost, puțin mai este! Promenada de pe malul stâng al Crișului Repede prinde contur

De Oana Farcas
Reactualizat la:
24Comentarii
Mult a fost, puțin mai este! Promenada de pe malul stâng al Crișului Repede prinde contur
© Foto: PMO
Biroul de Presă al Primăriei Oradea a prezentat marți, prin intermediul unui comunicat de presă, stadiul lucrărilor de amenajare a malului stâng al Crișului Repede.

Proiectul de reamenajare a malului Crișului, începând de sub geamurile Primăriei și până la Podul Centenarului va fi gata până în luna aprilie a anului viitor, acesta fiind realizat în proporție de aproape 50%.

Potrivit Primăriei Oradea, constructorul a început decopertarea trotuarului pe zona cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă, urmând ca trotuarul să fie pavat cu dale de porfir.

„Lucrările pe această porțiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat și a jardinierelor, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo”, explică reprezentanții municipalității.

Până în prezent au fost realizate următoarele lucrări:

– S-au montat trepte din granit auriu de dimensiunile 40x65x60/80/120 și 30x20x60/80/120 pe toată zona de promenadă (zona istorică).

– S-au montat blocuri din granit auriu de 60×60/80/120 și grosime de 10 cm pe toată zona istorică cuprinsă între Podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă.

– S-au executat lucrări de turnare beton la scările de acces nr. 3, nr. 6 și nr. 7.

– Pe zona cuprinsă între podul Centenarului și zona istorică s-au montat borduri din granit având dimensiunea 12x20x60.

– S-a început decopertarea asfaltului pe porțiunea zonei istorice, cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă.

– Între Podul Centenarului și zona istorică s-au executat fundațiile pentru stâlpii de iluminat și traseele de alimentare electrică a stâlpilor, iar pe porțiunea cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă s-au executat traseele de alimentare electrică a stâlpilor de iluminat. Stadiul fizic al execuției lucrărilor este de aproximativ 45%.

2% – contribuția Primăriei

Contractul de peste 9 milioane lei, fără TVA, este atribuit către asocierea de firme Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, Proconsolutions SRL și Iriconstruct SRL. Durata de execuție este de 12 luni de la organizarea de șantier ce a început în data de 2 aprilie. Contribuția Primăriei Oradea este de 2%.

Lucrarea este finanțată prin proiectul „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea”, finanțat prin Programul operațional Regional 2014-2020.

Foto: PMO ©24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor