Multe hoteluri expuse la incendii în Bihor

Multe hoteluri expuse la incendii în Bihor
Dat fiind potenţialul turistic al Bihorului şi afluxul de turişti aşteptaţi în sezonul estival, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a efectuat din timp controale la 49 hoteluri şi complexe hoteliere, 23 vile şi cabane, 153 pensiuni, 18 complexe de agrement, 24 restaurante şi 8 discoteci.

„Capacitatea de cazare controlată însumează 5.645 de camere cu 11.432 locuri de cazare. Odată cu verificările s-au executat şi opt aplicaţii de stingere a incendiilor la complexele hoteliere şi 35 exerciţii de alarmare şi evacuare a personalului şi turiştilor din pensiuni şi moteluri. Pe timpul verificărilor şi controalelor au fost depistate un număr de 387 nereguli la normele de prevenire a incendiilor, din care 176 au fost soluţionate operativ pe timpul controalelor.”, declară ofiţerul de presă al ISU Crişana, lt. Camelia Roşca.

Amenzi de 97.000 lei

Controalele s-au soldat cu 94 amenzi în sumă de 97.000 lei şi 257 avertismente.

„Principalele nereguli au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu la 35 de unităţi de turism şi complexe de agrement, inexistenţa instalaţiilor de semnalizare – detectare de incendiu la 5 unităţi hoteliere şi pensiuni, neizolarea prin elemente rezistente la foc între spaţiile de cazare şi centrala termică la 11 unităţi hoteliere şi pensiuni; neignifugarea elementelor de lemn la acoperişurile a trei unităţi turistice şi neignifugarea căsuţelor din trei campinguri, disfuncţionalităţi ale grupului electrogen la căderea sursei de bază la cinci hoteluri, disfuncţionalităţi ale instalaţiei de iluminat de siguranţă la 12 unităţi hoteliere sau pensiuni respectiv instalaţiile electrice improvizate sau defecte la 18 unităţi de turism şi agrement”, mai informează lt. Camelia Roşca.

Concluziile rezultate în urma controalelor au fost analizate împreună cu factorii de conducere din cadrul unităţilor verificate, stabilindu-se măsuri concrete pentru îmbunătăţirea activităţii PSI. Ofiţerii ISU Crişana vor continua controalele pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !