Multe misiuni cu maşini puţine

De Otilia Șandor
1Comentariu
Multe misiuni cu maşini puţine
Jandarmii bihoreni şi-au contabilizat munca de anul trecut, cu scopul de a creşte gradul de încredere a cetăţenilor în instituţia lor şi în capacitatea sa de răspuns la solicitările acestora asigurarea ordinii şi siguranţei publice, participarea, dar şi pentru a verifica munca în echipă, în sistem integrat cu poliţia şi pentru menţinerea, asigurarea pazei și protecţia instituţională la obiectivele din competenţă și a transporturilor speciale, de bunuri şi valori şi corespondenţă clasificată.

Ordine şi linişte

În 2017, jandarmii au intervenit la 916 misiuni de asigurare a ordinii publice, față de 736 în anul 2016, cu o creștere de 19,65 %. Au fost la proteste, evenimente sociale, artistice, religioase, de comemorare, sportive, dar şi la trei 3 misiuni de protecţie antiteroristă.

Au intervenit şi la 235 de acţiuni, pe baza solictărilor făcute de cetăţeni la 112, cu un efectiv de 1.039 jandarmi. Altfel spus, cu 34 mai multe astfel de misiiuni faţă de 2016.

Jandarmii au intervenit şi la 604 misiuni independente executate în staţiuni montane şi pe trasee turistice adiacente (cu un efectiv de 1.273 jandarmi), față de 410 misiuni cu 873 jandarmi în anul 2016.

Acţiuni speciale

Au avut 12 misiuni speciale, la patru dintre acestea participând cu colegii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, două – cu Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, patru acţiuni împreună cu procurorii DNA (cu un efectiv de 30 jandarmi) şi două acţiuni speciale executate în cooperare cu D.G.A.- Serviciul Județean Anticorupție Oradea.

Aproape 1000 (923) de mandate de aducere au fost puse în aplicare de jandarmi, în cooperare cu alte instituţii, cu o creștere de 6,82 %.

Maşini pe jumătate

Per ansamblu, anul trecut, activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 6.272 misiuni specifice, cu un efectiv de 22.039 jandarmi.

Referitor la resursele umane, în perioada analizată, 30 de jandarmi au fost trecuţi în rezervă, cu drept la pensie militară. Pe de altă parte, gradul de dotare cu autovehicule este de 42,59 %. iar îmbrăcămintea de uniformă este asigurată în proporţie de 90%, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei bihorene.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor