Mulţi chemaţi, puţin interesaţi

1Comentariu
Mulţi chemaţi, puţin interesaţi
ORADEA – Printr-un email, toate unităţile de învăţământ din Oradea au fost anunţate despre iniţiativa dascălilor de la „Ioan Bogdan” privind greva japoneză şi pichetarea Primăriei.

Cu toate acestea, dascălii nu par a fi interesaţi, având în vedere că până acum nimeni nu şi-a anunţat participarea. Deşi protestatarii fac parte din Sindicatul Liber din Învăţământ (SLÎ) Bihor, conducerea biroului sindical a precizat că nu cunoaşte toate datele problemei. „Noi am aflat că o parte din cadrele didactice fac grevă japoneză pentru că nu şi-au primit tichetele cadou. Acţiunea este una spontană şi nu a fost organizată la nivelul conducerii”, a informat Ioan Ţenţ, preşedintele SLÎ Bihor. Dascălii de la „Ioan Bogdan” aşteaptă ca până mîine alte cadre didactice sau nedidactice să-şi anunţe măcar participarea la pichetare. În ceea ce priveşte greva japoneză, aceasta va continua toată săptămâna, cel puţin în rândul dascălilor care au iniţiat-o.

Primari scuzaţi
Tichetele cadou au la bază Legea nr. 193/2006, care prevede ca primăriile şi consiliile locale să se îngrijească de distribuirea acestora în rândul dascălilor. Problema a fost dată de faptul că numai din 2008 primarii sunt obligaţi să respecte această prevedere, iar în 2007 s-a specificat că pot acorda tichetele cei care îşi permit. Drept urmare, o bună parte din cadrele didactice au intrat în posesia tichetelor, majoritatea au fost cei din zonele rurale, însă în Oradea nu s-au primit deloc. „Primarii care au dat tichete de sărbători au făcut un lucru foarte bun şi legal. De asemenea, cei care nu au dat nu pot fi acuzaţi de nici o ilegalitate”, spune Alexandru Sanislav, vicepreşedintele SLÎ Bihor. Faptul că sumele dedicate tichetelor nu au fost incluse în bugetul pe 2007 este o scuză perfectă pentru primarii care nu au cadorisit cadrele didactice.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor