Mulţi copii victime pe şosele

Mulţi copii victime pe şosele
Prichindeii au fost si anul acesta victime ale mai multor accidente rutiere. Copiii au fost implicati în nu mai putin de 31 de accidente, din care trei soldate cu doi morti si un ranit grav.

Conform politistilor, principalele cauze au fost traversarea neregulamentara a drumului în fuga si fara supravegherea unui adult, joaca în apropierea partii carosabile, dar si folosirea partii carosabile pentru mersul cu bicicleta sau cu patinele cu rotile.

Pentru a preveni producerea acestor accidente, oamenii legii recomanda sa traversati strada numai pe marcajul pietonal, iar acolo unde sunt semafoare numai la culoarea verde a acestora.

Mai multa educatie

Înainte sa traversati asigurati-va atent în ambele sensuri. În lipsa marcajului pietonal, traversarea de pe un trotuar pe altul se face numai pe la coltul strazii, în nici un caz în fuga.

De asemenea, sunteti sfatuiti sa nu asteptati mijloacele de transport în comun pe partea carosabila, iar dupa coborârea din tramvaie sau autobuze nu traversati strada prin fata ori prin spatele acestora.

„Pentru a reduce simtitor aceste evenimente, trebuie ca toti factorii implicati în formarea si educarea copiilor de vârsta scolara si prescolara sa manifeste grija si interes deosebit fata de modul în care acestia se deplaseaza la si de la scoala, se joaca si se comporta pe drumurile publice”, a precizat subinspectorul Alina Popa, purtatorul de cuvânt al IPJ Bihor.

„Trebuie ca toti factorii implicati în formarea si educarea copiilor de vârsta scolara si prescolara sa manifeste grija si interes deosebit fata de modul în care acestia se deplaseaza la si de la scoala” Alina Popa

Simona Drimbau