Multi „uita” sa-si declare panourile

1Comentariu
Multi „uita” sa-si declare panourile
Poliţia Comunitară are sarcina de a face curăţenie în oraş şi pe segmentul panourilor publicitare.

Începând din această lună, agenţii din cadrul Politiei Comunitare au demarat o acţiune de notificare a persoanelor juridice care deţin sau au amplasate panouri publicitare de tip trepried sau pancardă, fie pe clădirea sau gardul societăţii comerciale, fie pe domeniul public. Persoanele juridice au obligaţia de a declara panoul publicitar la Primăria municipiului Oradea, Instituţia Arhitectului Şef, camera 28 (parter). În acţiunea desfăşurată de Poliţia Comunitară au fost notificate 86 de societăţi cu sediul sau punctul de lucru în următoarele zone: strada Calea Aradului, Calea Clujului, strada Matei Corvin, Şoseaua Borşului şi Bulevardul Decebal. Doar 23 de persoane juridice aveau declarate corespunzător amplasamentele pubilicitare, iar 63 de societăţii comerciale au fost somate să intre în legalitate.

Fără panouri-cearşaf

De asemenea, în conformitate cu art. 28, alin 11 din HCL nr. 954 din 2009 se interzice amplasarea bannerelor publicitare şi a mijloacelor publicitare tip pancardă (cearşaf) pe arterele de intrare şi ieşire din oraş, pe centura municipiului Oradea, precum şi pe arterele principale ale oraşului. Prin urmare, 72 de societăţi comerciale au fost somate să-şi desfiinţeze panourile publicitare de tip cearşaf. În caz de neconformare, persoanele notificate riscă amenzi de la 200 la 2.500 lei.
Cu scopul de a oferii un un aspect mai îngrijit zonei urbane şi ţinând cont de lucrările de reabilitare efectuate în municipiul Oradea în scopul îmbunătăţirii aspectului imobilelor din oraş, 24 de societăţi comerciale au fost somate să desfiinţeze mijloacele publicitare/de afişaj neîntreţinute sau amplasate pe imobile – clădiri şi terenuri – aflate în stare de degradare din Oradea. În cazul în care persoanele somate nu se vor conforma, se va trece la procedura de desfiinţare pe cale administrativă, conform dispoziţiei Primarului nr. 2419 din 03.08.2010, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala beneficiarului mijloacelor publicitare.

Poliţia Comunitară Oradea doreşte astfel să atragă atenţia persoanelor care doresc să amplaseze panouri publicitare să respecte prevederile legale în domeniu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor