Mulţumiţi de Arca lui Noe

Mulţumiţi de Arca lui Noe
Moment de bilanţ şi de planuri noi la SOS Dogs Oradea. La trei ani de la deschiderea adăpostului pentru câini comunitari din strada Coriolan Hora, principalii finanţatori – din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii – se declară satisfăcuţi de munca orădenilor de la Arca lui Noe.

„Din 2003, de când am lansat acest proiect, 3.700 de câini au fost sterilizaţi, iar 1.200 au fost adunaţi de pe străzi sau au fost daţi spre adopţie. Asta ne spune nouă că orădenii înţeleg că câinii vagabonzi sunt animale de companie la fel de plăcute ca şi cei de rasă”, apreciază Clarissa Baldwin, director executiv al Fundaţiei Dogs Trust din Anglia.

Dând citire unui studiu efectuat la finalul anului trecut în Oradea, Roger Weeks, director executiv al North Shore Animal League din Statele Unite, crede că activitatea adăpostului a căpătat o oarecare notorietate în oraş.

„Studiul efectuat între oamenii de rând pentru a verifica atitudinea lor faţă de fenomenul câinilor vagabonzi a relevat faptul că 98% dintre cei întrebaţi sunt împotriva eutanasierii şi pentru sterilizare, că 68 sunt proprietari de câini, dintre aceştia mai mult de jumătate având chiar câini din rasa comună. Dintre cei care au câini, 28% au declarat că şi-au obţinut căţelul în urma unei vizite la SOS Dogs”, spune americanul.

Un nou Dog Show

Primul Dos Show de la Oradea, un fel de „Ziua porţior de deschise” la SOS Dogs, a fost organizat de administratorii adăpostului anul trecut, în luna septembrie. „Atunci ne întrebam dacă va veni cineva la acest eveniment. Am primit vizita a peste 1.000 de oameni, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că organizarea unui eveniment similar anul acesta poate fi un succes”, crede Roger Weeks. A doua ediţie a Dog Show-ului orădean este programat pentru toamna acestui an.

Diplome şi recunoştinţă

Vizita străinilor la Oradea a ocazionat şi un scurt moment festiv, consumat ieri, cu ocazia unei conferinţe de presă organizate la Sala ARLUS din Casa de Cultură a Municipiului. Voluntarii Takacs Endre şi Szegedi Boglarka au primit câte o diplomă de merit pentru activitatea lor prestată exclusiv din dragoste faţă de animalele abandonate.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !