Munaf acuză că a fost torturat de români

Munaf acuză că a fost torturat de români
IRAK – Avocaţii lui Mohammad Munaf au depus, miercuri, o plângere împotriva României, la Comitetul pentru Drepturile Omului, acuzând Bucureştiul că a încălcat drepturile irakianului, pentru că nu i-a acordat asistenţă diplomatică, a declarat unul din avocaţii lui Munaf.

Mohammad Munaf acuză că oficiali români, alături de oficiali americani, l-au ameninţat şi torturat şi i-au ameninţat familia, petnru a-l face să recunoască implicarea sa în răpirea a trei jurnalişti români, în 2005, se arată în plângerea înaintată Comitetului pentru Drepturile Omului.

Încă din introducerea plângerii se arată că la locul de detenţie, baza militară americană “Camp Cropper”, Mohammad Munaf “a fost ameninţat şi torturat atât de către oficiali americani, cât şi români, în încercarea de a-l forţa să recunoască participarea sa în plănuirea răpirii (n.r. jurnaliştilor români)”.

Aceeaşi acuzaţie este reluată pe parcursul plângerii, când este descrisă captivitatea sa în Camp Cropper. Munaf susţine că a fost meninţat cu tortura, că a fost supus abuzurilor. Timp de mai mult de şapte luni a fost ţinut într-o izolare completă, într-o celulă de mărimea unei cutii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase