Muncă forțată la pușcărie

De Otilia Șandor
2Comentarii
Muncă forțată la pușcărie
Membrii unuia dintre sindicatele Penitenciarului Oradea încep proteste.

Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare – filiala Oradea, care cuprinde jumătate dintre angajați (116 din 236 de angajați ai Penitenciarului Oradea), a demarat proteste, la fel ca și colegii lor din alte unități de detenție din țară. Florin Silviu Țirban, liderul acestui sindicat de la Oradea, spune că oamenii sunt nemulțumiți de orele suplimentare neplătite de anul trecut, dar și de zilele de concediu neluate. Și asta se întâmplă din cauza deficitului de personal. Țirban a explicat că la ora actuală, la Penitenciarul Oradea sunt cam 14.000 de ore suplimentare efectuate de angajați, dar care nu au fost plătite. La fel, din cauza deficitului de personal în operativ, angajații nu au mai avut voie să își ia concediul de odihnă legal.

Deficitul de personal de la Oradea este în jur de 80 de persoane, în operativ.

„Noi, angajații, suntem puși la muncă forțată”, spune Țirban, care anunță că urmează proteste, care se vor concretiza probabil în plângeri la ITM și alte instituții similare.

Privitor la grevă, Țirban a spus că pușcăriașii nu pot fi lăsați nesupravegheați, așa încât lucrul nu ar putea fi întrerupt complet și se va asigura o treime din muncă.

Totuși, blocaje în activitate ar putea apărea prin 22-23 aprilie, adică după câteva zile de protest. „Stop suprasolicitarii și vulnerabilizării personalului, ca soluție pentru lipsa de resurse umane și financiare”, transmit sindicaliștii, care atenționează: „Angajatorii care, din lipsa resurselor umane disponibile, vor săvârși abuzuri prin încălcarea legislației și regulamentelor, expunând personalul la riscuri nejustificate, vor răspunde legal, disciplinar, dar și în relația cu mass-media și opinia publică”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor