Muncă în folosul comunităţii pentru insolvabili

Tănase Miculescu
Tănase Miculescu
Cei declaraţi insolvabili de Primărie vor munci în folosul comunităţii pentru amenzile neachitate.

Cei care s-au trezit cu amenzi pe care nu le-au achitat şi nu au proprietăţi pe numele lor pentru a putea fi executaţi silit de Primărie, vor face muncă în folosul comunităţii. Măsura este prevăzută de legile 293 şi 294 apărute în 1 octombrie 2009, care modifică două ordonanţe: una referitoare la contravenţii, 2/2001 şi una privitoare la sancţiuni 55/2002. Până acum cei care nu-şi achitau amenzile şi nu deţineau proprietăţi erau consideraţi persoane insolvabile de către Primărie. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Economice a Primăriei, Tănase Miculescu, sunt chiar cazuri de persoane care au acumulat sute de astfel de amenzi neachitate. Cele mai multe sunt cele de circulaţie, în număr de 6.442, primite de persoane fizice, în valoare de peste 2,6 milioane de lei. Pe locul doi în topul amenzilor se află cele de ordine publică, în număr de peste 3200 de cazuri, în valoare de aproximativ 2 milioane de lei. Locul al treilea este deţinut de amenzile acumulate de persoane fizice către Finanţe, 2.814 cazuri, cu o sumă totală de aproape 2,4 milioane de lei.

50 de ore de muncă

Pentru nerespectarea diverselor regulamente (OTL, salubrizare, de urbanism), municipalitatea este minus cu aproximativ 230.000 de lei, la acest capitol figurând 895 de cazuri, iar dintre sancţiunile date de Poliţia Comunitară, 109 nu au fost achitate de contravenienţi. Alţi 13 oameni sunt nevoiţi să achite în total 560 de lei pentru că şi-au pierdut paşapoartele sau le-au fost furate, iar 10 au încălcat legislaţia privind protecţia consumatorului.

Numărul amenzilor neachitate de persoanele juridice este mult mai mic, la 31 august existând în total 170 de procese verbale de contravenţie neachitate, la o valoare totală de 223.633 de lei. Cei care nu pot fi executaţi silit vor fi obligaţi de noua lege să presteze între 25 şi 50 de ore de muncă în folosul comunităţii. Rămâne de văzut dacă noua măsură se va dovedi eficientă sau nu, dacă va duce la scăderea numărului de amenzi neachitate şi dacă municipalitatea va reuşi să identifice pe cei care încearcă să se sustragă.

Malina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !