Muncă în Germania, în vacanţe

1Comentariu
Muncă în Germania, în vacanţe
ORADEA – Studenţii care au cunoştinţe solide de limba germană au posibilitatea de a munci în perioada vacanţei de vară în Germania.

„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că ZAV BONN (Centrala pentru străini şi mediere specială) a alocat un număr de 100 de locuri de muncă pe perioada vacanţei de vară în Germania”, ne-a informat Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor.

Condiţii

Pentru a putea desfăşura o activitate în Germania, pe perioada vacanţei de vară, studenţii trebuie să îndeplineacă o serie de condiţii. În primul rând trebuie să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani şi să urmeze cursurile unei universităţi sau facultăţi de specialitate. Ocuparea unui loc de muncă în Germania de către studenţii străini se poate face doar după aprobarea ZAV. Perioada de muncă este de maximum trei luni, pe perioada vacanţei semestriale din ţara de origine.

Nu în cele din urmă, studenţii trebuie să cunoască bine limba germană. „Este foarte important de ştiut faptul că studenţii care doresc să lucreze numai într-un anumit oraş sau regiune a Germaniei, vor primi răspuns negativ”, a ţinut să sublinieze Maricica Juca.

Documente necesare

Dosarul solicitanţilor trebuie să cuprindă documente cum ar fi: două fişe de solicitare, un certificat de limbă străină, un certificat de înmatriculare original şi două poze tip paşaport. „Certificatul de înmatriculare este eliberat de universitatea sau facultatea de specialitate la care este înscris şi conţine o serie de elemente precum numele, specialitatea, durata vacanţelor, etc.”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor.

Locurile de muncă sunt oferite, în special, acolo unde alte persoane sunt în concediu, asta însemnând pe coasta germană, în Bavaria şi Baden-Wurtembreg. Majoritatea locurilor sunt în hoteluri, în gastronomie, agricultură şi curăţenia clădirilor.

Salariul, precum şi toate celelalte condiţii de muncă corespund reglementărilor tarifare, respectiv celor locale din Germania. Studenţii străini nu au voie să câştige mai puţin decât cei germani, care execută acelaşi fel de activitate.

„Testarea studenţilor privind cunoştinţele de limba germană va avea loc în luna ianuarie 2008, locaţia şi perioada exactă urmând a fi comunicate ulterior”, a specificat Maricica Juca. Alte informaţii la sediul din Oradea, str.Transilvaniei nr. 2, sau la tel. 0359/800.960, 0259/436.821.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor