Munca in strainatate pentru bihoreni

2Comentarii
Munca in strainatate pentru bihoreni
99 de locuri de muncă pentru bihoreni în Estonia, Germania, Danemarca şi Slovenia.

Începutul de an 2011 aduce bihorenilor aproape 100 de locuri de munca în Europa. Potrivit consilierului Eures de pe lângă AJOFM Bihor, Simona Burdean, în prezent sunt disponibile 99 de locuri de muncă pentru cei care doresc să muncească în străinătate.

Oferte

„Cele mai multe posturi sunt în Danemarca. 50 de locuri de muncă pentru lucrători în ferme de cultivare a legumelor, fructelor de pădure şi în ferme de creştere a porcilor sau vacilor”, ne-a informat consilierul Eures. Cei interesaţi trebuie să cunoască limba engleză şi să fie absolvenţii unui liceu sau facultăţi agricole, promoţia 2009 sau 2010. Tot din Danemarca există o ofertă cu 12 locuri de muncă pentru medici. „Este vorba de cinci posturi pentru medici specialişti psihiatri, trei radiologi, un specialist în mamografii, un specialist microbiolog, un şef departament oftamologie şi un patolog”, a punctat Simona Burdean. Salariul minim pentru medici este de 7.000 de euro brut pe lună. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie, angajarea se va face pe durată nedeterminată.

Din Estonia vine o ofertă cu cinci posturi pentru persoane cu studii superioare: un arhitect, un manager proiect, un inginer reţele electrice, un inginer instalaţii pentru construcţii şi un inginer proiectant. Toţi trebuie să deţină, cunoştinţe de Autocad şi să cunoască limba engleză şi sârbă fluent. „Tot din Estonia mai este o ofertă pentru zece tăbăcari şi vopsitori piei. Aceştia vor lucra o lună în perioadă de probă, după care vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată”, a spus Simona Burdean. Tăbăcarii şi vopsitorii vor primi o indemnizaţie de 500 de euro pe lună, plus cazare şi transport gratuit la locul de muncă. O condiţie pentru aceştia este cunoaşterea la un nivel minim a limbilor engleză, rusă sau poloneză.

Îngrijitorii persoanelor vârstnice care cunosc limba germană la un nivel mediu pot să-şi găsească un loc de muncă în Germania, pe o perioadă cuprinsă între unul şi trei ani.
Pentru sudori şi lăcătuşi/reglori este o ofertă din Slovenia. „Sunt disponibile opt posturi pentru lăcătuşi şi patru pentru sudori. Perioada de angajare este de şase luni sau nedeterminată, fiind obligatorie cunoaşterea limbii engleze, germane, sârbe sau croate”, a specificat consilierul Eures. Indemnizaţia este de 4 euro net/oră. Cînd firme se va muta cu lucrările în Germania, indemnizaţia va urca la 7 euro/oră, cazarea costând 100 de euro pe lună.

D.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor