Muncă în străinătate prin AJOFM Bihor

ORADEA – Bihorenii care doresc să muncească în străinătate nu mai trebuie să se deplaseze la Bucureşti pentru depunerea dosarelor şi preselecţie.

„Începând cu data de 2 iulie 2007, dosarele sunt primite de Agenţia Locală Oradea şi de punctele de lucru Aleşd, Beiuş, Marghita, Salonta şi Ştei pentru a fi introduse în baza de date”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor. Potrivit HG nr.640/2007 şi OUG nr.28/2007, Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă s-a desfiinţat, atribuţiile acestuia fiind preluate de structurile Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Printre acestea sunt şi înscrierea în bazele de date a cetăţenilor români (şomeri, precum şi persoane care nu întrunesc condiţiile pentru a fi înregistraţi ca şomeri) care doresc să lucreze în străinătate, în ţările cu care România are încheiate acorduri. „Persoanele care şi-au depus dosarele la OMFM nu mai trebuie să depună alte dosare, ele vor fi preluate de AJOFM Bihor”, a precizat Drăghici.

 

 

 

Documente

Dintre documentele necesare pentru depunerea dosarului în domeniul agricol amintim: copie a actului de identitate cu valabilitate de minim şase luni, copie a paşaportului cu o valabilitate de minim şase luni, fişă individuală, CV în limba română (ambele tipizate), copie legalizată a certificatului de absolvire, copie legalizată a cărţii de muncă, cazier judiciar, două fotografii tip paşaport şi dovada experienţei în agricultură.  „De asemenea mai trebuie depus un certificat de sănătate. Nu este valabilă adeverinţa eliberată de medicul de familie, ci este necesar un certificat medical eliberat de unităţi sanitare competente, inclusiv cabinetele de medicina muncii”, a subliniat Dorel Drăghici. Acesta a adăugat că în câteva zile AJOFM Bihor va publica o listă a cabinetelor medicale ale căror adeverinţe sunt valabile.

La aceste documente se mai adaugă o dovadă emisă de primăria aprţinătoare, din care să rezulte că solicitantul a notificat intenţia de a munci în străinătate.

Birta Dan

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase