Munca „la negru”, aspru sancţionată

De Simona Drimbău
2Comentarii
Munca „la negru”, aspru sancţionată
32 de unităţi au fost descoperite că aveau angajaţi fără forme legale de angajare. Au fost amendate cu 600.000 de lei.

În luna aprilie a acestui an, ITM Bihor a controlat un număr de 320 de unităţi. Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 46 de amenzi. Valoarea acestora se ridică la 685.000 lei. Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate menţionate mai sus, au fost dispuse şi măsuri pentru intrarea în legalitate.

În domeniul Sănătate şi securitate în muncă, la ITM Bihor, în aprilie, figurează 112 unităţi controlate. S-au constatat numeroase abateri de la respectarea aplicării legislaţiei în vigoare şi s-au aplicat 224 de sancţiuni contravenţionale, din care trei amenzi în cuantum de 17.500 lei şi 221 de avertismente.

În domeniul Relaţiilor de muncă, luna trecută au fost controlate 208 unităţi. S-au aplicat 370 de sancţiuni contravenţionale, din care 43 de amenzi în cuantum de 667.500 lei şi 327 de avertismente.

Din totalul de 370 de sancţiuni pentru neconformităţi, altele decât munca fără forme legale, s-au aplicat 327 de avertismente și 30 de amenzi în cuantum de 67.500 lei.

„În acțiunea de eradicare a muncii fără forme legale pe care o desfășoară Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, este important de subliniat că în luna precedentă au fost depistate 32 de unități cu 59 persoane care desfășurau activitate fără forme legale de angajare”, a precizat Marius Rotar, inspectorul-şef ITM Bihor.

Aceste abateri au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 600.000 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor