Munca la negru sancţionată de ITM Bihor

Marius Rotar
Marius Rotar
Nouă angajatori au fost depistaţi de către ITM Bihor, în cursul lunii mai, că desfăşurau munca fără forme legale de angajare.

„Aceştia aveau la muncă zece persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 100.000 lei”, a declarat Marius Rotar, inspector şef al ITM Bihor. În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna mai 2014 au fost controlaţi un număr de 256 angajatori.

Au fost sancţionaţi un număr de 84 angajatori, fiind aplicate un număr de 121 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 128.000 lei.

Deficienţe

Număr deficienţe constatate a fost de 283 fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora. Deficienţele constatate se referă la: neîntocmirea contractului individuale de muncă; neîntocmirea actelor de de suspendare a contractelor individuale de muncă; transmiterea de date eronate în REVISAL; neprezentarea evidenţei orelor de muncă prestate; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal şi nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară.

În cadrul Campaniei naţionale transport în domeniul securitate şi sănătate în muncă, în luna mai 2014 au fost controlaţi un număr de şase angajatori. „Campania se desfăşoară în două etape, prima perioada mai -iunie 2014, a doua în perioada septembrie- octombrie 2014. La nivelul cerinţelor verificate în prima etapă a campaniei, în care se verifică documente specifice de transport de mărfuri (ex.: licenţă de transport, licenţă de execuţie), pe luna mai 2014 nu au fost constatate deficienţe”, a subliniat Marius Rotar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !