Munca la „negru” sancţionată de ITM

4Comentarii
Munca la „negru” sancţionată de ITM
Amenzi în valoare de 93.000 lei au fost aplicate de ITM Bihor angajatorilor depistaţi cu nereguli.

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor au continuat seria controalelor demarate la agenţii economici. În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână ” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna mai 2010, au fost controlaţi un număr de 201 angajatori.

Pentru neregulile constatate inspectorii de muncă i-au sancţionat pe 102 angajatori cu nu mai puţin de 201 sancţiunicontravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 93.000 lei.

Munca la negru continuă să fie preferată de mulţi angajatori. „În cadrul acestor controale am identificat 15 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 18 persoane care lucrează fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 15 amenzi în valoare totală de 54.000 lei”, a precizat Eugen Cîrmaciu, directorul coordonator adjunct al ITM Bihor.

Amenzi

Au fost constatate nu mai puţin de 1.818 de deficienţe fiind dispuse tot atâtea măsuri pentru remedierea acestora. Deficienţele principale se referă la neîncheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea actelor de  modificare a clauzei existente în contractul individual de muncă, neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal şi nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară.

Nereguli au fost constatate şi în ceea ce priveşte neîntocmirea fişei postului, neîntocmirea regulamentului intern, neplanificarea concediilor de odihnă, neachitarea drepturilor salariale, nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbători legale şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

S.Al.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor