Muncă pentru cei fără adăpost

Muncă pentru cei fără adăpost
Administratia Sociala Comunitara Oradea, în colaborare cu mai multe organizatii non-guvernamentale, va realiza în cursul acestui an o microîntreprindere de prelucrare a deseurilor menajere refolosibile.

Microîntreprinderea se va realiza în cadrul unui proiect finantat de Fondul Român de Dezvoltare Sociala, cu suma de 45.000 dolari.
Proiectul are si o latura educativa, spune Ferencz Istvan, directorul azilului pentru persoane fara adapost „Nova Vitae”, reprezentant al Fundatiei Ecclesia Mater. Membrii fundatiei vor vizita scoli si institutii publice, pentru a atrage atentia asupra importantei colectarii selective a deseurilor. Conform contractului încheiat cu Primaria, containerele pentru deseuri vor fi amplasate apoi în aceste institutii. 22 de angajati


Microîntreprinderea va cuprinde trei ateliere, pentru flacoane de plastic, hârtie, respectiv materiale textile. Flacoanele si hârtia vor fi vândute catre firme specializate în prelucrarea lor, iar deseurile textile vor fi prelucrate în cadrul microîntreprinderii. Conform spuselor lui Ferencz Istvan, la început vor angaja 22 de oameni, de preferinta persoane fara adapost. În cazul în care afacerea se va dezvolta conform asteptarilor, în decurs de doi ani numarul angajatilor va putea ajunge la 60.

Beneficiul va fi folosit pentru finantarea azilului de noapte. La ora actuala, asezamântul social este subventionat de la bugetul local si de ONG-uri din Occident, însa contributia acestora este în scadere continua, impunându-se identificarea unor surse noi de finantare.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !