Muncă pentru… odihnă

Muncă pentru… odihnă
VĂLIUG – În ultimii ani, tot mai mulţi români au descoperit valoarea şi farmecul unei case de vacanţă într-un loc mirific sau chiar profitabilitatea unei investiţii într-un obiectiv turistic. Văliugul, cu munţii, pădurile şi lacurile, pe care le are în apropiere, este un loc ideal.

Dacă este turism, sunt şi afaceri, servicii pentru turism, deci investiţii, locuri de muncă, bani. Ca să funcţioneze, trebuie şi ceva infrastructură. Apă, canalizare, curent, etc. După anul 1994, când zona Crivaia a fost inclusă în intravilanul Văliugului, s-au construit peste 100 de case de vacanţă, hoteluri, pensiuni. Fiecare dintre acestea aveau fose septice proprii şi îşi rezolvau singuri problemele de alimentare-evacuarea apei şi celelalte.

Dar evoluţia foarte puternică a acestora obligă la măsuri organizate.O altă problemă este cea a drumurilor de acces la fiecare obiectiv. Cei mai mulţi şi-au rezolvat accesul la drumul principal, dar acestea mai trebuie optimizate şi „sincronizate cu drumul mare”. Politica locală în privinţa obiectivelor turistice viitoare este de a le impune investitorilor, construcţii mai mari, cel puţin cu parter plus unul două etaje.

Se încearcă să nu se fărâmiţeze loturile în parcele mai mici de 500 mp. „Este nevoie de spaţii de parcare, de locuri de joacă, aşa că nu se poate să construieşti ceva pe un spaţiu aşa de mic. Trebuie să gândim în perspectiva europenilor, să fim în acord cu ei”, ne-a spus dl Vasile Ponoran, primarul Văliugului.

Marko Stefanovici0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase