Munca, substituită de Legile 76 şi 416

Munca, substituită de Legile 76 şi 416
CARAŞ – E ştiut faptul că lipsa investitorilor din judeţ este una din cauzele şomajului. Lăsând la o parte faptul că sunt şi oameni care nu vor să muncească deşi au unde, exemple în acest sens fiind întâlnite în Reşiţa şi Caransebeş, în Caraş-Severin.

REŞIŢA – E ştiut faptul că lipsa investitorilor din judeţ este una din cauzele şomajului. Lăsând la o parte faptul că sunt şi oameni care nu vor să muncească deşi au unde, exemple în acest sens fiind întâlnite în Reşiţa şi Caransebeş, în Caraş-Severin, pe lângă localităţile rurale în care omul chiar nu are unde munci, mai sunt şi oraşe ocolite de investitori. Oraviţa şi Băile Herculane ar fi două care se înscriu cu succes în ultima categorie.

Oamenii care vor să muncească dar nu au unde, şi nici vreo posibilitate de a-şi găsi de lucru, pe cont propriu, cer ajutorul administraţiilor locale. E clar că nici primarii nu au pe mânecă locuri de muncă. Dar pentru a oferi un sprijin financiar celor care le solicită ajutorul, primarii oraşelor Băile Herculane şi Oraviţa au metodele lor.

Metode care umblă la banul public şi, nu greşim dacă spunem, care ar putea stimula lenea. Astfel, Ion Oprescu, primarul staţiunii de pe Cerna, angajează pe cei fără locuri de muncă la Legea 76. Adică oamenii se fac că muncesc în folosul comunităţii, iar primarul se face că acoperă şomajul. „De unde să le dăm locuri de muncă în perioada asta. Angajaţii la Legea 76 muncesc în folosul comunităţii. Vara e mai uşor, aproape că nu ne solicită nimeni locuri de muncă“, ne-a spus primarul Oprescu.

La Oraviţa, primarul Ion Goga, are o altă soluţie: Legea 416. Adică, dacă tot nu au locuri de muncă, la ce să-i mai obosească. Mai bine Primăria Oraviţa oferă la 900 de persoane, ajutor social. Şi omul, primind ajutor social, se obişnuieşte să stea acasă pe banii publici. Întrebat dacă nu cumva sunt prea multe persoane care beneficiază de ajutor social, primarul Ion Goga ne-a declarat că e conştient de acest lucru dar „nici nu-i pot lăsa să moară de foame. Poate vor veni şi investitori“.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase