Muncim peste media UE

Muncim peste media UE
ORADEA – Românii muncesc peste media săptămânală înregistrată în Uniunea Europeană, potrivit Biroului de Statistică al UE.

În funcţie de numărul de ore lucrate pe săptămână, românii ocupă locul al cincilea dintre cele 27 de state membre. Femeile se clasează pe locul trei, iar bărbaţii pe locul şase. Media orelor lucrate săptămânal în România în trimestrul doi din 2007 este de 40,8 ore, în timp ce media în UE este de 37,4 ore.

Femeile din România lucrează în medie 39,6 ore pe săptămână, comparativ cu media UE de 33,3 ore, iar bărbaţii 41,9 ore, peste media UE de 40,7 ore. Cei mai harnici din UE sunt letonii care muncesc 41,5 ore pe săptămână, urmaţi de greci (41,3 ore) şi polonezi (41,2 ore). La polul opus se plasează olandezii cu 31,6 ore, danezii şi suedezii cu o medie de 34,5 ore lucrate săptămânal fiecare.

Locuitorii din „ţara morilor de vânt” muncesc cel mai puţin dintre ţările UE

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase