Muncitorii de la Cemtrade în şomaj

Muncitorii de la Cemtrade în şomaj
ORADEA – Muncitorii de la Cemtrade îşi iau adio de la uzina în care şi-au câştigat pâinea câţiva ani. De luni, 729 de persoane de la fosta Uzină de Alumină trebuiau să intre în şomaj. „Numărul celor care intră în şomaj va fi mai mic.

Doar 420 de persoane vor intra în evidenţa noastră. Diferenţa, până la 729 au fost angajaţi în urma planurilor de măsuri pe care le-am pus în practică. Majoritatea celor care şi-au găsit loc de muncă sunt persoane cu studii superioare”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor. Multe persoane s-au angajat sau sunt în curs de angajare la Bechtel.

Angajaţii uzinei nu vor trebui să se deplaseze la sediul AHOFM pentru depunerea documantaţiei pentru şomaj. Din 5 martie, trei persoane se vor deplasa la Cemtrade pentru a prelua dosarele şomerilor. „Aceştia vor fi înştiinţaţi să vină la noi să-şi ridice carnetele de şomaj. Carnetele de muncă nu se vor reţine pentru că au fost luate în evidenţa Casei Judeţene de Pensii Bihor”, a precizat Daciana Nica.

 

Proteste

În primăvara anului trecut muncitorii de la Cemtrade au ieşi în stradă protestând pentru ridicarea preţului la abur de către CET.  „Uzina este baza economică a oraşului”, „Vom construi CET-ul nostru”, „Ne luaţi pâinea din mână”. Acestea erau câteva dintre sloganele strigate atunci de protestatari. Acum sunt puşi pe drumuri de către patronii ruşi. Aceştia motivează sistarea producţiei la fabrica de alumină prin evoluţia preţului bauxitei pe plan mondial, precum şi prin creşterea preţului la utilităţi. Cemtrade va intra în conservare pe perioadă nelimitată.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !