Muncitorii preferã Germania

1Comentariu
Muncitorii preferã Germania
Românii care aleg sã munceascã în afara granitelor tãrii preferã Germania. Potrivit informatiilor furnizate de Departamentul pentru Muncã în Strãinãtate, pe primul loc al tãrilor de destinatie favorite, din totalul celor care pleacã sã lucreze în mod legal, cu vize de la misiunile diplomatice strãine de pe teritoriul României, este Germania, urmatã, la distantã, de Spania.

Departamentul pentru Muncã în Strãinãtate a publicat pe site-ul OMFM, rezultatele evaluãrii si monitorizãrii activitãtilor de recrutare si plasare a fortei de muncã în strãinãtate, pe primul trimestru al lui 2006. Aproximativ 13.727 de lucrãtori au plecat la muncã în statele Uniunii Europene si Elvetia, Japonia, Israel si Brazilia.

 

Destinatii

Topul tãrilor de destinatie favorite, conform numãrului total al persoanelor care pleacã sã lucreze în mod legal, cu vize de la misiunile diplomatice strãine care functioneazã pe teritoriul României, este urmãtorul: Germania (61,63%), Spania (27,92%), Elvetia (2,91%), Belgia (2,40%) si Japonia (2,23%).

Peste 93% din totalul vizelor de muncã eliberate pentru români au fost pentru statele membre ale Uniunii Europene.

„Dintr-un numãr de 30 misiuni diplomatice de la care s-au solicitat date statistice cu privire la numãrul de vize eliberate, s-au primit numai de la un numãr de 13”, se specificã în comunicatul semnat de secretarul de stat, Daniela Nicoleta Andreescu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor