Mureş, pe malurile Bârzavei

Mureş, pe malurile Bârzavei
REŞIŢA – Primul turneu de şah al anului 2007, Memorialul „Ion Irimia“, desfăşurat duminică, 11 februarie a.c., la Restaurantul 800 al S.C. Prescom, a fost un real succes.

De la numărul de participanţi, până la valoarea concurenţilor, cu mulţi maeştri internaţonali, candidaţi de maeştri internaţionali şi maeştri FIDE. La startul primei ediţii s-au prezentat 60 de şahişti, din Timişoara, Giarmata Vii, Rm. Vâlcea, Brăila, Bocşa şi Reşiţa.

Ca un fapt inedit, turneul avea să fie câştigat de Cristian Mureş, originar din Brăila, stabilit în Timişoara, care a acumulat 7 puncte, din 9 posibile. Acesta a fost urmat, în ordine, de Horia Irimia, sponsorul concursului, Mihai Grumberg, Ranko Szuhanek (ambii din Timişoara), toţi cu câte 7 puncte, departajaţi de coeficienţii specifici. În fine, locul al V-lea a fost ocupat de juniorul Sergiu Cozmolici (Reşiţa), surpriza memorialului, cu 6,5 puncte.

Cei mai buni juniori au fost Adeline Uţă (Timişoara), 5,5 puncte, şi Flavius Stamin (Bocşa), 6,5 puncte. La candidaţi de maeştri sau jucători de categoria I, cel mai bun a fost Liviu Lung (Timişoara), la categoria a II-a, sau neclasificaţi, s-a impus Gheorghe Stoica (Reşiţa), iar cea mai bună clasare dintre jucătorii în vârstă de peste 60 de ani a avut-o Andrei Bartha, din Timişoara.

Premiile totale s-au ridicat la 10,5 milioane de lei, sumă suportată în totalitate de Horia Irimia, fiul celui care a fost Ion Irimia, un slujitor devotat al şahului reşiţean.

Marius Moraru
marius.moraru@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !