Mureşul le-a luat pământul!

Mureşul le-a luat pământul!
Mureşul a mutat graniţa româno-ungară cu 5 000 de metri pătraţi, potrivit specialiştilor de la Direcţia Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Graniţa naturală din România şi Ungaria de pe râul Mureş, care se întinde pe o lungime de 22,5 kilometri, se modifică permanent, astfel că, în ultimii ani, ţara noastră este mai mare cu circa 5.000 de metri pătraţi. Experţii în topogeodezie în demarcarea frontierelor din cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara au precizat că, potrivit unui document semnat în 1983 între Guvernele Republicii Socialiste România şi Republicii Populare Ungare, traseul liniei de frontieră pe râurile navigabile se stabileşte pe mijlocul şenalului principal şi se modifică în mod corespunzător schimbării naturale a acestuia, cu excepţia porţiunii regularizate a râului. Zilele trecute, o comisie formată din reprezentanţi ai celor două ţări, au efectiată măsurători, stabilind linia de demarcaţie dintre cele două state în funcţie de mijlocul cursului apei.

Creşte ţara

„Este vorba de zona inundabilă a Mureşului. Din cauza aluviunilor, dar şi a inundaţiilor din ultima perioadă, cursul apei se modifică. La acestea se adaugă şi anumite mişcări ale scoarţei. Astfel de măsurători au loc o dată la cinci ani”, spune comisarul Viorel Alexe, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Sabin Cercel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !