Muscarii orădeni, la Beliş

1Comentariu
Muscarii orădeni, la Beliş
Cu ocazia finalei concursului naţional de pescuit pe ape de munte, „muscarii” orădeni s-au convins că păstrăvii devin o raritate şi în lacurile montane din afara judeţului.

Astfel, deşi s-a pescuit în trei manşe pe acumularea Beliş Fântânele de pe Someş, nici unul din cei 35 de concurenţi calificaţi la această fază nu a agăţat vreun păstrăv indigen sau curcubeu, ierarhia alcătuindu-se pe seama clenilor. Dintre orădeni, au ocupat poziţii în prima parte a clasamentului Cosmin Tăutan (locul X cu 12 peşti) şi Ioan Dejeu (locul XI cu 11 peşti) în timp ce Aron Brândaş a prins o zi mai modestă, cu cinci capturi.

„Ştiam că pe acumulările de la Leş şi Drăgan păstrăvii au fost prididiţi de cleni şi chiar de caraşi care ajung la două kilograme. Însă colegii din Cluj ne-au asigurat că şi la Fântânele şi în alte lacuri montane e negru de cleni iar păstrăvii sălbatici se refugiază doar pe pâraie. Un profesor universitar din Cluj ne-a povestit că şi în Suedia şi alte ţări europene situaţia e asemănătoare. Încă nu se ştie de ce, poate are legătură cu încălzirea globală.”, şi-a exprimat nemulţumirea Ioan Dejeu.

„Cleanul este foarte dificil de prins în lacurile de munte, mai ales la Beliş. Tocmai de aceea diferenţa au făcut-o cei care cunoşteau foarte bine lacul şi preferintele culinare ale clenilor. Dealtfel, în general, primele locuri au fost ocupate de concurenţi localnici şi buni cunoscători ai lacului.”, explică şi Cosmin Tăutan.

Încercând să vină în ajutorul păstrăvilor şi al undiţarilor adepţi ai pescuitului sportiv la peştele rege al apelor montane, AJVPS Bihor a populat în primăvară valea Brătcuţei, defileul Crişului şi barajul de la Lugaş cu păstrăviori.

Cristian Horgoş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor