Muţ dă în judecată Ministerul şi CNAS

6Comentarii
Muţ dă în judecată Ministerul şi CNAS
Managerul de la Spitalul Judeţean dă în judecată Ministerul Sănătăţii pentru decizia din urma evaluării sale.

ORADEA – Ec. Emil Popovici Muţ a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat detaliat situaţia economico-financiară a Spitalului Judeţean pe care îl conduce. Managerul Muţ a declarat că va da în judecată Comisia de evaluare a Ministerului Sănătăţii care a decis să îi înceteze contractul de management. Muţ susţine că a ieşit relativ bine la indicatorii de performanţă iar contestaţia depusă la Comisia Centrală de Evaluare nu i-a fost luată în considerare şi nu i s-a dat nicio explicaţie.

Vrem banii noştri!

Muţ susţine că la ora actuală Spitalul Judeţean are datorii de 130 de miliarde lei vechi la furnizorii de servicii dar că ar ajunge aproape „la zero” dacă Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări ar returna banii promişi unii de ani de zile, în sumă totală de 112 miliarde lei vechi. Muţ a explicat că potrivit unei legi şi ai unei Ordonanţe de Urgenţă, Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să lichideze datoriile tuturor spitalelor din ţară, pe categorii. La unele spitale din ţară s-a plătit, dar la Judeţean nu s-a achitat suma de 34 de miliarde lei vechi existente în 2005, a spus Muţ, care a relatat că în 2006, la instalarea în funcţia de manager, a preluat spitalul în 2006, cu o datorie de 69 de miliarde lei vechi.
În afara celor 34 de miliarde lei vechi, Muţ are de primit de la Casa de Asigurări 60 de miliarde de lei vechi din regularizările anilor trecuţi şi încă 18 miliarde lei vechi pentru primul trimestru din acest an.

Muţ susţine că are soluţii de redresare a spitalului, că va plăti al 13-lea salariu, dar că e criză şi că spitalul trebuie să strângă cureaua şi probabil se vor tăia nişte sporuri la salarii în viitorul apropiat. Muţ însă vrea ca spitalul să îşi recupereze banii de la MS şi CAS prin instanţă.
Muţ vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii şi pentru evaluarea incorectă efectuată. De altfel, Muţ susţine că CAS Bihor nu negociază nimic cu Judeţeanul şi că spitalul are de ales: între a trata pe datorie bolnavii sau a-i refuza din cauza bugetului prea mic alocat de CAS Bihor.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor