Mută puşcăria în staţiune

De Crina Dobocan
38Comentarii
Mută puşcăria în staţiune
Penitenciarul Oradea ar putea fi strămutat în locul poligonului de tragere de la Sânmartin.

După ce înainte vreme şi-a dorit alipirea Sânmartinului de Oradea, primarul Ilie Bolojan are acum o altă idee pentru locuitorii din zona Felix. Pe terenul fostului poligon de tragere, aflat în proprietatea Ministerului Justiţiei, edilul-şef al Oradiei vrea să contruiască un nou penitenciar, în care să mute deţinuţii de la Oradea.

În locul penitenciarului de pe strada Aurel Lazăr ar urma să funcţioneze un hotel. Ideea primarului este susţinută şi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La auzul declaraţiilor de susţinere (făcute de ministrul Toader într-o conferinţă de presă), locuitorii Sânmartinului au început să intre în panică şi să-l sune pe primarul comunei, Cristian Laza, cerându-i să împiedice acest fapt.

„Le recomand să vină lângă Lotus Therm. De la ieşirea lui Tudorel Toader, am primit vreo 70 de telefoane de la cetăţeni, care sunt speriaţi că le vor aduce pușcăriaşii lângă case. În zonă este un cartier de case, locuit în mare parte de familii tinere, cu copii. Este o idee total neinspirată să facem puşcărie într-o comună cu două staţiuni balneo – cele mai căutate din ţară.

Vrem să revigorăm turismul, să atragem fonduri prin proiecte pentru a pune la punct staţiunile Felix şi Băile 1 Mai. Am încercat să aducem terenul la comună, pentru că voiam acolo, eventual, un parc industrial. Acum băgăm deţinuţii, facem o puşcărie! Ne mai aşteptăm la un crematoriu. Vom face tot ce se poate pentru a împiedica această idee!

Penitenciarul are teren în Oradea, la ieşirea înspre Sântandrei, de ce nu-l fac acolo? E o suprafaţă mare şi acolo. Sunt câteva hectare. Ar fi suficient pentru o puşcărie”, a declarat primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza.

Terenul la care face referire primarul Laza are o suprafaţă de 5-6 hectare şi este delimitat de calea ferată, pârâul Peţa şi Drumul Judeţean 797. Primarul de Sântandrei, Ioan Mărcuş, nu crede că terenul de lângă comuna pe care o păstoreşte s-ar preta la aşa ceva.

„Sunt firme acolo, case, în plus terenul e afectat de prelungirea centurii”, spune Mărcuş.

Tudorel Toader a declarat că susţine idea primarului Ilie Bolojan de a strămuta Penitenciarul Oradea la Cihei.Într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că susţine ideea primarului Ilie Bolojan de a strămuta Penitenciarul Oradea la Sânmartin. În locul acestuia, primaru...38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor