Mutări cu bucluc la Judeţean

ORADEA – Proiectele managerului Emil Popovici Muţ, privind mutarea ambulatorului integrat în cadrul celor două staţionare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea nu se derulează cu rapiditatea cu care şi-ar fi dorit.

O primă problemă este în cadrul Staţionarului II, unde ar trebui realizat ambulatoriul pentru secţiile de Dermatologie, Oftalmologie şi ORL. Secţia de Dermatologie, situată în clădirea de pe Louis Pasteur, trebuia iniţial să fie transferată la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Planul a picat şi Dermatologia a fost pasată Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea. Aici, în următorii doi ani se va construi o clădire în care, pe lângă Dermatologie va fi mutată şi secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean cât şi Dispensarul TBC care se află în prezent lângă Hotelul Continental. În aceste circumstanţe, conducerea Judeţeanului trebuie să mute pacienţii de la un etaj la altul pentru a efectua lucrările de amenajare. „Sunt cinci etaje. E greu să lucrezi când ai bolnavii pe secţie şi mai ales bolnavi speciali, având în vedere patologia secţiei. Au diferite afecţiuni dermatologice care sunt foarte sensibile la microbi”, afirmă managerul Muţ.

Încurcături

„Întotdeauna am spus că trebuie să tratăm cu o anumită particularitate Spitalul Judeţean deoarece aceste este compus din cinci locaţii. E clar că funcţionează mult mai dificil”, se apără Muţ făcând referire la faptul că partea administrativă a Spitalului nu va putea fi mutată la termenul stabilit în clădirea Dermatologiei, unde se hotărâse iniţial. Acolo, managerul speră să poată muta până pe 31 martie cel puţin ambulatoriul pentru secţiile aflate în Staţionar II. Cât priveşte ambulatoriul integrat din incinta Staţionarului I, care va reprezenta 80% din totalul cabinetelor, şi aici lucrurile sunt încurcate. Acesta trebuie amenajat la etajul I, unde se află în prezent secţia de Urologie. Lucrările la Spitalul Municipal pentru mutarea acestei secţii vor fi finalizate doar spre sfârşitul lunii mai. Până atunci ambulatoriul integrat de aici stă pe tuşă, sau mai precis în clădirea Policlinicii, care arată jalnic.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !