Mutaţi din centru în Sânicolau

1Comentariu
Mutaţi din centru în Sânicolau
ARAD - Primăria are de gând să mute câteva familii care locuiesc în vecinătatea Parcului Reconcilierii în Sânicolaul Mic. În fapt, o astfel de propunere se va regăsi cel mai probabil pe ordinea de zi a şedinţei CLM din această săptămână.

Mutarea are legătură cu un proiect mai vechi al Primăriei, de reamenajare a zonei din imediata vecinătate a Parcului Reconcilierii şi legarea acestui obiectiv de încă unul cu valoare istorică şi estetică pentru Arad: Turnul de Apă.

Parte din intenţiile Primăriei pentru această zonă se regăsesc într-un proiect despre care se spune că are şanse reale de a atrage fonduri europene („Reabilitarea centrului vechi”), parte vor trebui realizate cu bani de la bugetul local. Printre problemele de care Primăria trebuie să se ocupe fără a lua în calcul posibilele fonduri europene vizează şi demolarea unor construcţii în paragină situate în vecinătate parcului.

 

Imobilele problemă

Unele dintre imobilele de aici aparţin Primăriei, altele unor proprietari privaţi. Municipalitatea a început, încă din 2005, negocierea cu privaţii pentru cumpărarea imobilelor în cauză, dar se pare că procesul nu a ajuns în fază finală, în absenţa unor negocieri reuşite şi a finanţării.

În altă ordine de idei, Primăria nu pare să fi renunţat la reamenajarea zonei, iar proiectul de acum stă mărturie asupra acestui fapt. Mai exact, Primăria are de gând să treacă la demolarea imobilelor deteriorate  din acea zonă, pe care le are în proprietate.

Pentru acest fapt, executivul se vede nevoit să le oferă arădenilor care locuiesc în imobilele Primărie o nouă locuinţă. Iar soluţia a fost găsită: cele patru, cinci familii care locuiesc în vecinătatea Parcului Reconcilierii vor fi mutate în imobilul cumpărat şi reamenajat de Primărie pe strada Frunzei (Sânicolaul Mic).

În fapt, criteriile de acces aici au fost şi ele stabilite de curând de CLM, iar repartiţia apartamentelor va avea loc tot în această perioadă. Imobilele ce vor fi demolate au oricum, de câţiva ani, restricţii de construcţie.

Cât priveşte momentul în care va începe lucrarea care va lega Parcul Reconcilierii de Turnul de Apă, potrivit primarului Gheorghe Falcă, aceasta va demara „atunci când ne vor fi aprobaţi bani pentru renovare”.

Adriana Barbu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor