Muzeu la anul şi… la mulţi ani?

4Comentarii
Muzeu la anul şi… la mulţi ani?
Investiţia de la viitorul sediu al Muzeului din Oradea a ajuns într-un punct mort. Părţile nu se înţeleg la bani.

Consiliul Judeţean şi Selina au purtat în această săptămână discuţii pentru reluarea lucrărilor la viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Fără rezultat, însă. Preşedintele CJ Bihor îi cere constructorului să continue lucrările la Muzeu, însă acesta din urmă refuză s-o facă necondiţionat. Conform spuselor directorului Selina, firma va lucra doar pe banii pe care Consiliul îi are la dispoziţie. Adică 4 milioane de lei noi dintr-un necesar de încă 11 milioane.

De-a şoarecele şi pisica

În vară lucrările s-au oprit, ca urmare a expirării termenului până la care Consiliul Judeţean putea să tragă credit de la BCR. Adică până pe 30 iunie. CJ Bihor şi-a ratat şansa atunci de a lua de la bancă cele 4 milioane de lei pe care le mai putea trage din cont, din cauză că şeful Executivului a refuzat la acea vreme să deconteze către Selina diverse lucrări, lifturi sau alte echipamente ce nu fuseseră încă aduse la Muzeu.

Aceasta în ciuda faptului că executantul venise cu soluţia prezentării unei scrisori de garanţie bancară, ce ar fi scutit Consiliul Judeţean de emoţii. În cele din urmă, preşedintele Ţîrle a refuzat şi această variantă, astfel că BCR a închis contul.
În cele din urmă, BCR a redeschis contul pentru CJ, cu banii respectivi. De lucrat, nu s-a mai lucrat însă deoarece contractul dintre Consiliul Judeţean şi Selina a expirat între timp.

Se negociază acum încheierea unui act adiţional între firmă şi Consiliu dar în timp ce constructorul vrea să se specifice clar că lucrează doar pe cele 4 milioane deblocate, preşedintele CJ nu doreşte o asemenea clauză. Dimpotrivă, Ţîrle pleacă de la ideea că orice firmă ce lucrează pe un contract mare, din bani publici, trebuie să-şi asume cheltuielile pe o parte din lucrări.

Doar 4 milioane…

„Ni s-a cerut să lucrăm de 11 milioane, când Consiliul are la dispoziţie doar 4 milioane. Restul de 7 milioane nu sunt niciunde. Le-am spus că lucrăm dacă au certitudinea că vor avea şi aceşti bani. Dar nimic, nici o garanţie. În aceste condiţii, nu s-a ajuns la vreun consens”, ne-a declarat Călin Roman, directorul Selina.
Purtătorul de cuvânt al CJ, Mircea Jacan, ne-a confirmat faptul că discuţiile s-au derulat în această direcţie. În Jacan a ţinut să precizeze că asemenea situaţii au mai fost şi Selina a acceptat să lucreze, pentru ca până la urmă să-şi primească banii. Ţîrle nu a putut fi contactat.

C.C.


Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor