Muzică, artă culinară şi filosofie indiană

Muzică, artă culinară şi filosofie indiană
Un grup de adepti din Ungaria ai scolii hinduse „Constiinta Krishna” a sustinut luni, la Teatrul pentru Copii si Tineret „Arcadia”, o conferinta intitulata „Experienta spirituala a Indiei”.

Manifestarea a atras un public foarte numeros, sala dovedindu-se neîncapatoare pentru cei interesati sa afle câte ceva despre spiritualitatea indiana. În deschidere, krishnasii, îmbracati în pitoresti straie indiene traditionale, au prezentat auditoriului cum se roaga ei catre Dumnezeul lor, pe muzica. În continuare, maestrul Srila Shivarama Swami a sustinut o expunere privind filosofia krishnasa si a schitat un scurt istoric al confesiunii.

Conferentiarul a punctat ca desi aparent religia lor este strâns legata de India, în fond este un mod de viata civilizat, corespunzator oricui. Dupa demonstratia de dans indian a urmat degustarea preparatelor vegetariene, organizatorii servind o masa cu patru feluri de mâncare.


Krishnasii veniti din Eger au promis ca începând din ianuarie vor veni regulat la Oradea, în cazul în care vor fi persoane interesate de a adopta modul lor de viata.

Pengo Zoltan