Muzică clasică şi populară la umbra copacilor

De Crina Dobocan
Muzică clasică şi populară la umbra copacilor
Festivalul „Cântă pădurea” a ajuns la ediţia a III-a în Bihor şi la ediţia cu numărul 15 în Ungaria.


Orădenii care doresc să inspire aerul proaspăt al pădurii, să se bucure de frumusețea ei ori să îşi lase sufletul să zboare au ocazia să profite de toate acestea în 30 septembrie, în cadrul Festivalului „Cântă Pădurea”. Manifestarea va avea loc cu începere de la ora 11:00, la Ocolul Silvic din Băile 1 Mai.

Cu acest prilej, vor avea loc prezentarea unor produse culinare şi artizanale locale, un program pentru copii (jocuri tradiţionale şi ateliere meşteşugăreşti pentru copii), plimbări prin pădure şi concerte în pădure.

Câţiva angajaţi ai Direcţiei Silvice Bihor, alături de inginerii silvici Puskas Lajos şi Szabo Lajos, vor însoţi grupurile de copii, tineri şi adulţi prin pădure şi le vor vorbi despre speciile de foioase, viaţa în pădure, importanţa protejării pădurilor.

Invitaţi

Totodată, la 800 de m de la cantonul silvic, Fanfara Filarmonicii de Stat din Oradea (director artistic Fojka Laszlo), Bianca Popa (pregătită de prof. Aurica Bonţu), precum şi corul Liceului de Arte, dirijat de Beres Csilla, vor susţine concerte de muzică clasică şi cântece populare. Invitaţi din afara ţării să concerteze în cadrul evenimentului sunt Corul Masculin „Cantemus” din Nyíregyháza şi Formaţia „Muzsikus” din Ungaria. Evenimentul se va încheia cu o plimbare spre cantonul silvic.

Participanţii pot să ştie că pot ajunge în Băile 1 Mai cu autobusul 512, care porneşte din Autogara Nufărul, din 30 în 30 de minute.

De asemenea, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor va pune la dispoziţia doritorilor un microbus de 19 persoane care va transporta spectatorii gratuit de la capătul de linie 512 până la Cantonul silvic din pădure (pe o distanţă de aproximativ 1.4 km).

Cei care vor alege să meargă cu maşinile, îşi vor putea parca autoturismele lângă ştrandul cu valuri, de unde mai sunt 900 de m până la cantonul silvic.

„De la cantonul silvic – unde vor fi terasele-restaurant, atelierele pentru copii, până la locul de desfăşurare a concertelor, distanţa de 800 de m se va parcurge doar pe jos”, au anunţat organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fundaţia „Cântă Pădurea” din Ungaria, în colaborare cu Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Discover Bihor, Direcţia Silvică Bihor, Filarmonica de Stat Oradea. Scopul evenimentului este de a-i apropia pe oameni de artă şi de natură, dar şi de a lega punţi de prietenie între oamenii din Oradea şi cei din Ungaria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !