Muzică, mititei şi mult vin

1Comentariu
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Festivalul vinului a scos orădenii din case pentru distracţie udată cu vin, chiar dacă vremea nu a fost tocmai frumoasă. În acest sfârşit de săptămână Cetatea din Oradea a găzduit Festivalul Vinului, iar orădenii au răspuns apelului la distracţie lasat de organizatori.  Festivalul vinului 29.08.2008 III

Prima seară a Festivalului Vinului nu a fost foarte animată, orădenii nu s-au lăsat convinşi de program şi nu au participat în număr mare la prima seară bahică a serbării. Debutul Festivalului a fost tradiţionalul paharel de vin asortat cu mititei, grătare şi cu joc tradiţional.

Printre primii orădeni care au poposit pe la Cetatea Oradea pentru un pahar de vin au fost şi reprezentanţii de seamă a PD-L-ului, europarlamentarul Petru Filip alături de Gavrilă Ghilea care au trecut în revistă standurile şi ofertele de vin din „meniul” festivalului. În schimb cea de-a doua seară a festivalului a fost mult mai animată, mult mai mulţi orădeni profitând de zilele libere pentru a servi un pahar de de vin asorta cu mititei.

Multă muzică

Responsabili cu crearea unei atmosfere de chef, în prima seară, au fost ansamblurile folcorice “Bihorul” al Casei de Cultură a Municipiului Oradea, şi “Timişul“, din Timişoara, iar cei cu dragoste de folclor şi tradiţii s-au apropiat de scena pe care au evoluat artiştii aducând cu ei o parte din „căldura” acumulată. Pentru a completa peisajul au fost amenajate şi expoziţii florare, de legume şi fructe, cu vânzare.

În cea de-a doua seară „meniul muzical” a fost prezentat de Grupul Meda Music al Casei de Cultură a Municiiului Oradea, Hakeshet Klezmer Band, Kim şi Tom Ross&The Elephants. Sâmbătă publicul orădean a fost prezent în număr mai mare şi au creat şi o atmosferă dansând pe ritmurile formaţiilor care evoluau pe scenă.

Oferte diversificate

Amatorii licorii lui Bacchus au avut multe oferte de luat în considerare, care de care mai tentantă: vinuri albe, roşii, seci sau dulci toate la preţuri bune. Fiecare dintre cele peste 10 podgorii prezente la Festival a încercat să îi atragă pe orădeni cu sortimente propuse.

Pe lângă multitudinea de sortimente de vin orădenii au avut de ales şi între variatele oferte de produse care sfârâiau pe grătarele comercianţilor, mititei, cârnăciori şi plăcinte care îmbiau orădenii.

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor