În alianţă cu funcţiile

4Comentarii
În alianţă cu funcţiile
ORADEA – Directorii instituţiilor deconcentrate susţinuţi de către PD nu se grăbesc să-şi părăsească funcţiile, deşi PD a trecut oficial în Opoziţie.

Majoritatea acestora spun că sunt funcţionari publici, au susţinut un examen pentru ocuparea funcţiilor şi nu văd motive pentru a-şi da demisia. Însă tot ei spun că se aşteaptă la şicane, cazul lui Liviu Lupea, directorul Inspectoratului de Muncă, şi al lui Alexandru Guiaş, director adjunct la Finanţele Publice.

 


Ioan Curpaş, şeful Autorităţii Rutiere Române Bihor, atrage atenţia asupra faptului că „o demisie în masă ar însemna blocarea instituţiilor şi, implicit, afectarea cetăţeanului şi a bunului mers al lucrurilor”. Cornel Popa, şeful PNL Bihor, susţine că nu va începe o prigoană împotriva pediştilor. „Îmi doresc să nu se poată povesti că a început vânătoarea de vrăjitoare”, afirmă Popa. Însă tot el continuă, ameninţător: „Însă îi asigur pe cei care nu-şi fac treaba că, indiferent de culoarea politică, nu pot dormi aşa de liniştiţi”

Părerea funcţionarilor-şefi

Noi suntem funcţionari publici profesionişti, am dat concurs pe post. Dacă în Biroul Permanent al Partidului Democrat, fie la nivel naţional, fie în filiala Bihor, se votează o decizie politică de retragere a şefilor de servicii, sigur că mă supun. Deocamdată însă nu îmi convine să-mi abandonez munca.

Călin Mocan, şeful APM Bihor

Nu am avut nici o discuţie în acest sens. Nu e nimic nou sub soare. Am văzut schimbarea de denumire a ministerului. Însă noi asigurăm administraţia. Nu e aşa de simplu. Oricum, va fi o decizie administrativă. Aşteptăm să vedem ce va fi.

Simona Vesa, şefa Direcţiei Muncii

N-am discutat la partid despre acest aspect. Oricum, eu sunt pe funcţie cu examen, postul era liber când am venit eu. Probabil că vor încerca să mă schimbe, însă rămâne de văzut dacă vor reuşi. Poate ne vedem în contencios.

Emil Guiaş, director adjunct DGFP

Nu mi s-a sugerat acest lucru. Însă, având în vedere că noi suntem modeşti funcţionari publici, nu suntem numiţi, ci susţinem examen. Mă aştept la şicane, însă am renunţat la extrem de multe şi am făcut eforturi pentru a învăţa, pentru a renunţa aşa uşor.

Liviu Lupea, şef ITM

Nu vreau să comentez aspectele despre care mă întrebaţi.

Zoia Bitea, director adjunct ASP

 

În privinţa poziţiei în care se află directorii instituţiilor deconcentrate susţinuţi de PD în Bihor, Filip afirmă că nu ştie care va fi strategia noului Guvern monocolor, dar că speră că acesta nu va opta pentru schimbări majore, care nu ar avantaja pe nimeni în acest moment.

 

„Situaţiile sunt diferite de la judeţ la judeţ şi de la minister la minister, un exemplu fiind Clujul, unde Boc a declarat că va continua colaborarea de până acum cu PNL, aceştia candidând pe liste comune” a declarat Filip.

 

Liderul democrat speră că nici în Bihor nu vor fi mişcări spectaculoase, cel puţin în perioada următoare, deoarece – crede el – acestea nu ar crea decât haos.

 

Filip consideră că acelaşi lucru se poate spune şi despre proiectele ce vizează municipalitatea, cum ar fi cel al reparării şcolilor şi al şoselelor de centură, ce vor fi continuate şi de proaspătul guvern PNL-UDMR, acestea fiind de fapt proiecte aflate pe lista de promisiuni a defunctei Alianţe DA.

Cristian Horgos4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor