N-au carte, n-au parte!

N-au carte, n-au parte!
Deva – Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, regulile „jocului” se schimbă şi pentru Jandarmeria Română. Astfel, toţi jandarmii care nu au diplomă de bacalaureat sunt eliminaţi din sistem.

Numărul celor care vor fi disponibilizaţi odată cu 1 decembrie 2006, la nivelul judeţului Hunedoara, este de 26, în timp ce la nivel naţional numărul acestora este de ordinul miilor, 2.226. În cursul acestui an, aproximativ 30 de jandarmi hunedoreni, angajaţi pe bază de contract au trecut în „corpul” subofiţerilor, în urma unui concurs.

„La această dată, la nivelul judeţului Hunedoara, sunt angajaţi pe bază de contract 60 de jandarmi. Dintre aceştia, 34 sunt absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, care vor avea posibilitatea să intre în rândurile subofiţerilor, prin concurs, iar 26 nu au finalizate studiile medii. Aceştia din urmă au posibilitatea ca după finalizarea studiilor să revină la locul de muncă, dar numai în urma unui concurs”, declară sublocotenent Nicolae Răducu, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Trimişi în şomaj
Jandarmii angajaţi pe bază de contract beneficiază de indemnizaţie de şomaj, care se acordă la cerere, de la data desfacerii sau expirării contractului de muncă.

„Această indemnizaţie se acordă pe perioade stabilite în funcţie de stagiul de cotizare şi acestea pot fi pentru şase luni, nouă luni, respectiv 12 luni, pentru cei cu stagiu de cotizare mai mare de zece ani. De asemenea au fost luate măsurile de potecţie socială, privind sistemul asigurărilor de şomaj”, mai adaugă purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase