În curând, fără vize în S.U.A.

În curând, fără vize în S.U.A.
REŞIŢA – România, împreună cu încă 12 ţări, a participat recent la discuţiile privind posibilitatea ridicării obligativităţii vizelor pentru cetăţenii est-europeni la intrarea pe teritoriul american.

Cele 13 state fac parte din „foaia de parcurs“ a unui program american care este menit să faciliteze accesul cetăţenilor din statele considerate „sigure“ pe teritoriul SUA fără viza de călătorie. Ţările participante la discuţiile de la Praga sunt: Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia şi Grecia, Coreea de Sud a fost şi ea invitată la negocierile pe tema călătoriei fără vize în SUA.

Măsura legislativă discutată în capitala cehă îşi are susţinerea legală într-un proiect de lege american. Proiectul se numeşte „Călătoriile sigure şi legea parteneriatului împotriva terorismului pe 2007“.

Condiţiile pentru includerea în acest program: „grad crescut de securitate a călătoriilor, acceptarea noilor acorduri pentru cooperarea împotriva terorismului şi schimbul de informaţii, să fie aliaţi apropiaţi ai Statelor Unite în războiul global împotriva terorismului“.

România ar putea fi avantajată de faptul că găzduieşte baze militare americane pe teritoriul său şi s-a dovedit un aliat constant în Irak. În programul de călătorie fără vize nu au mai fost incluse state din anul 2001.

Resorturile acestei măsuri caută să redreseze valul de impopularitate referitor la imaginea SUA în Europa, inclusiv în statele ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a merge pe teritoriul SUA.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !