În gardă de Crăciun

În gardă de Crăciun
ORADEA – De Sărbătorile de iarnă orice masă este plină de bunătăţi culinare apetisante, udate din plin cu alese băuturi alcoolice. Cum adeseori se întâmplă, multă lume înţelege prin aceste sărbători consumul în exces al acestor bunătăţi.

Pentru ca bihorenii să nu ajungă „de la bal la spital”, medicii recomandă să aibă grijă cât şi cum mănâncă. „Fiecare dintre noi trebuie să evite consumul excesiv de alimente şi alcool, pentru a nu provoca apariţia colicilor biliare sau renale, a bolilor cardiovasculare de tipul infarctului miocardic, crize hipertensive sau accidente vasculo-cerebrale, a ulcerului gastro-duodenal, ori afectări cerebrale acute cauzate mai ales de cosumul de alcool în cantităţi exagerate”, recomadă dr. Dorel Ţîrţ, purtător de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor.

Cât priveşte calitatea alimentelor consumate în cadrul tradiţionalelor mese de Crăciun şi Revelion, dr. Ţîrţ atrage atenţia asupra achiziţionării acestora. „Produsele alimentare de origine animală trebuie cumpărate din locurile şi spaţiile autorizate sanitar pentru comercializare, prevenindu-se astfel toxiinfecţiile alimentare sau trichineloza”, încheie dr. Ţîrţ.

Viorica Borz



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase