În loc de trusou, primesc bani

1Comentariu
În loc de trusou, primesc bani
ORADEA – Pentru copiii născuţi în perioada ianuarie – mai 2007, mamele nu vor primi haine, lenjerie şi produse pentru îngrijire, ci valoarea în lei a trusoului, în cuantum de 150 de lei.

Conform prevederilor Ordonanţei de Guvern nr. 3 din 2007, privind unele măsuri financiare fiscale din domeniul protecţiei sociale şi Ordinului comun al ministrului Muncii şi al ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 83 din 1 februarie 2007, trusoul va fi înlocuit de bani, pentru copiii născuţi până în luna mai a acestui an. „Pentru fiecare copil născut după data de 1 ianuarie 2007 se acordă un trusou care să cuprindă haine, lenjerie şi produse pentru îngrijire, în cuantum de 150 de lei.

Trusoul pentru nou-născuţi se acordă o singură dată, de către autorităţile administraţiei publice locale, la ieşirea copilului din maternitate sau la eliberarea certificatului de naştere”, spune Simona Vesa, director executiv la Direcţia pentru Muncă, Solidaritate Socială şi Familie (DMSSF) Bihor.

15 iunie

Pentru a-şi solicita dreptul la cei 150 de lei, mamele trebuie să depună o cerere (formular tipizat) la Primăria de domiciliu sau la cea unde a fost înregistrată naşterea copilului. Cererea trebuie însoţită de copia certificatului de naştere şi de declaraţia pe proprie răspundere a persoanei care semnează cererea că nu a solicitat acest drept în altă localitate.

Termenul-limită de depunere a cererilor este 15 iunie 2007. La cel mult cinci zile după data înregistrării cererii, primarul localităţii va stabili dreptul, prin dispoziţie scrisă. Mamele îşi vor primi drepturile băneşti în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.

Claudia Curta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor