În Olanda, cu restricţii

În Olanda, cu restricţii
ORADEA – Potrivit informaţiilor comunicate de Departamentul pentru Muncă în Străinătate, un cetăţean român poate rămâne pe teritoriul olandez pentru o perioadă de până la trei luni dacă deţine un document de identitate românesc valabil, suficiente mijloace financiare de întreţinere şi asigurare de sănătate.

Românii care doresc să îşi prelungească şederea nu mai au obligaţia de a obţine, în prealabil, autorizaţia de şedere temporară (viza MVV) de la Ambasada Olandei la Bucureşti. Nu mai este obligatoriu nici permisul de rezidenţă. Asemenea europenilor din statele care au aderat în mai 2004, românii vor aplica, pentru obţinerea unui permis de rezidenţă pentru cetăţeni UE, la municipalitatea pe raza căreia urmează să locuiască.

Vor obţine astfel cardul de identitate pentru cetăţeni UE, care poate fi emis pentru o perioadă de maxim cinci ani şi care face dovada şederii legale în Olanda. Emiterea cardului este condiţionată de anumite documente pe care românii vor trebui să le prezinte, printre care dovada că au statut de angajat, angajat propriu, furnizor de servicii, beneficiar de servicii, student, pensionar etc.

Claudia Curta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase