În ritm de melc în instersecţie

20Comentarii
În ritm de melc în instersecţie
ORADEA – Îndelung promisul sens giratoriu care ar fi urmat să fluidizeze traficul rutier în Centrul Civic a fost deschis fără a obţine efectul scontat, poate şi din cauza soluţiei tehnice puse în operă. Şoferii spun că circulaţia în Piaţa Cetăţii este mai dificilă decât înainte de amenajare.

Poate din cauza neadaptării la schimbările apărute în instersecţia strada Primăriei – Calea Aradului – Bdul Decebal, acest sens giratoriu este încă traversat cu viteză redusă de automobile. Conform Primăriei, acest al doilea şantier este acum gata, cu termenul de execuţie asumat iniţial, 31 octombrie, depăşit. Recepţia urmează să se facă atunci când vor fi acoperite cu dale de beton şi trotuarele, spune Dumitru Fildan, directorul Direcţiei Tehnice.

Intersecţie dirijată
Intenţionat iniţial ca un sens giratoriu, ansamblul de străzi din Centrul Civic este, în fapt, o intersecţie dirijată, ne-a declarat viceprimarul Mihai Groza. Acesta spune că amplasamentul nu este departe de momentul predării: mai este de turnat ultimul strat de asfalt în unele locuri şi de trasat liniile de marcaj, spune vicele. Faptul că parcurgerea sensului giratoriu acum ia mai mult timp decât înainte de începerea şantierului este pus de acesta pe seama faptului că oamenii nu s-au obişnuit încă cu modificările şi că unele utilaje mai au de lucru pe amplasament.

„Bine că au pus flori în rondouri, dacă tot nu au terminat de amenajat. Oricum, nu înţelege nimeni nimic din intersecţia asta, cu atâtea drumuri încrucişate.
Mulţimea de semafoare e total aiurea. Nu cred că sunt corelate între ele, altfel nu-mi explic cum e posibil să prinzi roşu la fiecare”, comenta zilele trecute Kiss Gabriel, la volanul maşinii sale, în încercarea de a trece spre Nufărul.

În opinia viceprimarului, trasarea marcajelor de-a lungul benzilor şi reglarea semafoarelor vor aduce lumină în dilemele şoferilor. Lucrarea are ca termen-limită asumat prin contract ultima zi din această lună.

Cristina Ghilea20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor