În sprijinul tinerilor instituţionalizaţi

În sprijinul tinerilor instituţionalizaţi
ORADEA – Proiectul de integrare socială prin sport a copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi, iniţiat de directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi, a prins contur. În prima fază, 32 de tineri vor deprinde tainele tenisului la CS Voinţa Oradea.

Ieri a fost organizată o conferinţă de presă la care au fost prezenţi şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor, Ciprian Novac (purtător de cuvânt) şi George Ionaş (inspector).

„Am hotărât să-i ajutăm pe copiii şi tinerii instituţionalizaţi, punându-le la dispoziţie baza noastră sportivă, unde vor fi iniţiaţi în tenis de masă şi tenis de câmp. Nu este o idee originală şi noi am preluat-o, dar ar fi bine ca şi alte cluburi să preia exemplul nostru. Scopul este integrarea socială a acestor tineri, cu care soarta a fost mai crudă, să le dăm încredere, să ştie că nu sunt mai prejos ca alţii”, a explicat Mircea Drăgoi.

În prima fază, vor deprinde tainele tenisului de masă şi tenisului de câmp 32 de tineri cu dizabilităţi de la Casa Franz Max, Casa Frankfurt şi din apartamente protejate, toţi din Oradea. „Este o premieră, şi tinerii de abia aşteaptă să facă sport. Sperăm ca acest demers să fie urmat şi de alte cluburi, iar tinerii instituţionalizaţi să aibă de câştigat, rolul principal fiind integrarea lor socială”, a precizat Ciprian Novac. Prima sesiune de iniţiere va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie, după ce între cele două instituţii va fi semnată o convenţie de colaborare.

Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !