În vizorul bulinei roşii

În vizorul bulinei roşii
Caransebeş – În cartierul Cazărmii sunt cele mai multe clădiri care riscă să se prăbuşească la un seism puternic.

Autorităţile au finalizat, în sfârşit, campania demarată în noiembrie 2006, privind depistarea imobilelor care prezintă risc seismic. Serviciul specializat al administraţiei locale centralizează datele care vor ajunge în cele din urmă la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului pentru alocarea de fonduri.

Numărul sesizărilor adunate de la cetăţeni se ridică la 85. Astfel, în Caransebeş, zona unde se înregistrează cele mai multe imobile cu structură fragilă este cea din cartierul Cazărmii. Aici sunt situate unele dintre cele mai vechi blocuri de locuinţe din oraş. Deşi în evidenţele Primăriei au fost înregistrate 85 de sesizări, imobilele care vor purta bulina roşie vor fi semnalate numai în urma rezultatului expertizei tehnice, efectuate de specialişti.

Sesizările vor fi centralizate la Consiliul Judeţean, care le va trimite la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pentru accesarea fondurilor de expertizare tehnică. Expertizele se vor efectua în limita fondurilor existente la minister cu această destinaţie, proiectul şi lucrările de consolidare urmând să fie suportate de proprietarii locuinţelor.

Livia Almăjanu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !