Naivii îşi pierd banii la „alba-neagra”

ORADEA – Poliţiştii de proximitate i-au atenţionat ieri pe călătorii din Autogara Velenţa să nu cadă în „plasa” unor jocuri de tip „alba-neagra”. Poliţiştii au împărţit pliante cu recomandări şi i-au îndemnat pe călători să nu intre în legătură cu acest tip de escroci.

„Am văzut aici de mai multe ori indivizi care jucau aşa ceva. Am văzut şi oameni care au pierdut sume mari la «alba-neagra». Întotdeauna îi avertizez pe călători să nu se lase păcăliţi şi să nu joace. Dar parcă îi cunosc pe cei pe care îi pot păcăli. Mai întâi joacă între ei şi aşa îi momesc şi pe ceilalţi”, spune Ioan Cobzaş, şofer de autobuz.
„Am văzut aşa ceva şi în mijlocul New York-ului, în Times Square. Jucau negrii pe butoaie de tablă. «Alba-neagra» se practică în toată lumea. E un joc de fentă, căruia îi cad victime oamenii naivi atraşi de un câştig uşor. Mai bine să se străduiască să câştige banii cinstit”, observă şi orădeanul Doru Cojocariu.
Poliţiştii spun că o altă locaţie frecventată de jucătorii de „alba-neagra” e şi benzinăria de pe strada Ovidiu Densusianu. Agenţii de proximitate recomandă cetăţenilor să nu scoată din buzunar sume mari când sunt în preajma celor care joacă „alba-neagra”, fiindcă pot fi deposedaţi şi prin violenţă de bani.
„Aceste grupuri sunt foarte bine organizate. Au chiar şi supraveghetori, care dau alarma când vine Poliţia şi se fac nevăzuţi. Organizarea, îngăduirea sau participarea – şi subliniez participarea – la jocul de noroc «alba-neagra» se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei, precum şi cu confiscarea banilor implicaţi în joc”, atenţionează agentul-şef Florin Capriş.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !