Născut aproape mort

Reactualizat la:
4Comentarii
Născut aproape mort
A fost la un pas de moarte la naştere, iar părinţii spun că medicii au fost cei care l-au condamnat pe viaţă. Este povestea tristă a lui Sebastian, un copil de trei luni şi jumătate, care nu vede, nu aude şi nu se poate hrăni. Părinţii acuză medicii că nu şi-au făcut datoria.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă, dar cadrele medicale au primit doar sancţiuni minore.

Micuţul s-a născut în Spitalul Universitar din Capitală aproape strangulat de cordonul ombilical, deşi perioada de sarcină a decurs normal.

“S-a născut aproape mort, fără nici o reacţie, nu a ţipat, a fost în comă indusă două săptămâni. Pe parcursul nopţii nu a venit, de exemplu, medicul de gardă, am fost monitorizată doar de asistentă; am înţeles că dânsul ar fi trebuit să fie înştiinţat că m-am internat, el a aflat de existenţa mea în spital, dimineaţa, după ce se născuse copilul”, povesteşte mama acestuia.

Sebastian a venit pe lume pe 4 august, la Spitalul Universitar. Înainte de a naşte, mama sa a fost asigurată de medicul care a supravegheat-o pe perioada sarcinii că băieţelul este perfect sănătos.

“Pe parcursul sarcinii, în cazul fătului, nu au fost identificate probleme. Nu au fost probleme nici la mamă, nu avea boli, nimic special; o gravidă tânără, sănătoasă”, spune Alexandru Badiu, medic ginecolog.

Problemele au apărut în sala de naştere, când femeia susţine că medicii au lăsat-o nesupravegheată timp de 45 de minute, exact în momentul în care copilul trebuia să vină pe lume.

“Doamna Niţu Mariana a spus că iese din tură. M-a controlat, a spus că se vede capul copilului, că voi naşte foarte repede şi mi-a explicat ce ar trebui să fac când vine următoarea contracţie”, povesteşte mama, Alina Lungu.

Părinţii susţin că acele minute au fost critice pentru Sebastian.

La sesizarea părinţilor, conducerea spitalului a luat măsuri împotriva medicului de gardă.

“Pentru moment, doctorul nu va mai face gărzi, timp de 30 de zile, până când nu obţin un răspuns al colegiului medicilor”, a spus Cătălin Cîrstoiu, director medical la Spitalul Universitar, adăugând că în cazul asistentelor nu s-a luat nicio măsură.

Medicul de gardă, Cristian Rădoi, dar şi asistenta Mariana Niţu au refuzat să comenteze cazul. Dosarul a ajuns şi la Colegiul Medicilor, dar nu s-a luat încă o decizie.

Potrivit medicilor, copilul are şanse mici de recuperare. Şansa lui ar fi un tratament în Germania, iar costurile s-ar ridica la 50.000 de euro, bani pe care părinţii nu îi au.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor