Nationala de handbal, in fata unui nou inceput

Narcisa Lecuşanu, Cristian Gaţu, Pavel Mercea, Ovidiu Mureşan şi Gheorghe Tadici
Narcisa Lecuşanu, Cristian Gaţu, Pavel Mercea, Ovidiu Mureşan şi Gheorghe Tadici
Ediţia 2012 a Trofeului Carpaţi la handbal feminin debutează vineri la Oradea. 

Echipele naţionale ale României (A şi B), Ungariei şi Ucrainei sunt echipele participante la Trofeul Carpaţi, tradiţionala competiţie care revine la Oradea după o pauză de 17 ani. Reprezentativa României se află la începutul unui nou ciclu de pregătiri, sub bagheta antrenorului Gheorghe Tadici.

„Începem practic la Oradea o nouă etapă de patru ani, obiectivul antrenorului Gheorghe Tadici fiind acela de a califica naţionala la Jocurile Olimpice 2016. Domnul Tadici şi-a fixat şi alte obiective intermediare, care pot facilita accederea la Olimpiadă. Avem un lot de circa 38 de jucătoare de valoare apropiată, din care ar putea ieşi o naţională bună după această muncă de reconstrucţie. Dacă se păstrează atitudinea de seriozitate şi luptă din lot, poate vom reuşi să avem o reprezentativă valoroasă, cu o altă mentalitate. Federaţia a încredinţat această misiune antrenorului Gheorghe Tadici, care a dovedit şi în alte rânduri că o poate îndeplini cu succes. Trebuie să încercăm să revenim acolo unde am fost”, a declarat ieri preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat organizatorii Trofeului Carpaţi.

Conducătorul federaţiei s-a referit apoi la sărăcia din sportul românesc, la lipsa de sponsori. „Politica din România, acest război permanent al românilor împotriva românilor, dăunează sportului. Există o sărăcie în sport, iar handbalul nu face excepţie. Noi suntem în incapacitatea de a ne face o strategie pe termen lung, pentru că nu ştim când vom ajunge în situaţia de a claca din lipsă de fonduri”, a explicat Cristian Gaţu. Preşedintele FRH şi-a exprimat speranţa că Trofeul Carpaţi va umple sala de spectatori, iar meciurile vor oferi spectacolul aşteptat de public.

Un lot lărgit întinerit

Antrenorul Gheorghe Tadici a afirmat că handbalul feminin românesc nu duce lipsă de valori şi tinere talente. „Am selecţionat un lot lărgit de jucătoare, multe dintre ele foarte tinere, pentru a le vedea la lucru şi a putea face o selecţie cât mai bună. Din această cauză, am solicitat ca la Trofeul Carpaţi să avem două naţionale, având astfel posibilitatea să le oferim tuturor jucătoarelor ocazia de a juca efectiv. În afara acestui lot lărgit, mai există circa opt jucătoare de valoare, care nu pot juca momentan din diferite motive. Printre ele se află Neagu şi Vizitiu, pe care le aşteptăm să se recupereze cât mai repede şi să vină la lotul naţional”, a spus antrenorul echipei naţionale a României.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !