“Naţionalizaţii” vor primi locuinţe sociale

Reactualizat la:
“Naţionalizaţii” vor primi  locuinţe sociale
BUCUREŞTI – Plenul Senatului a adoptat două proiecte de lege potrivit cărora chiriaşii din casele naţionalizate pot fi evacuaţi doar dacă li se oferă alte locuinţe din partea autorităţilor locale.

De asemenea, senatorii au votat ca durata contractelor de închiriere pentru chiriaşii imobilelor dobândite de foştii proprietari sau de moştenitorii acestora să se prelungească pe o perioadă de maximum 3 ani de la intrarea în vigoare a acestei legi.

În această perioadă, problema locativă a chiriaşului trebuie rezolvată de către Consiliile Locale care vor aloca sumele necesare construirii sau cumpărării locuinţelor sociale.

Senatul este prima cameră sesizată, în cazul ambelor proiecte legislative. O decizie finală va fi luată în Camera Deputaţilor, care este for decizional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase