NATO impulsionează Aeroportul

13Comentarii
NATO impulsionează Aeroportul
ORADEA - Prezent în Bihor, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, şi-a arătat susţinerea pentru modernizarea Aeroportului Oradea, mai cu seamă că la Oradea va funcţiona un Centru de Excelenţă NATO de tip HUMINT (HUMan INTelligence).

De altfel, în cursul vizitei sale la Oradea, Meleşcanu s-a întâlnit cu primarul Ilie Bolojan şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, discutând cu cei doi despre modalitatea de dezvoltare a aerogării orădene, precum şi despre dezvoltarea industrială a oraşului, prin amenajarea de parcuri industriale.

În periplul său prin Bihor, Meleşcanu a mai trecut şi prin SalontaşiTinca, fiind dus de către deputatul Cornel Popa şi în zona Beius.

 

 

 

NATO, lângă Parc

„Sunt foarte mulţumit de stadiul amenajării viitorului Centru NATO, care va ocupa circa o treime din terenurile fostei unităţi de tancuri din Oradea”, a declarat azi Meleşcanu. Obiectivul militar nord-atlantic de la Oradea se va întinde pe 25 de hectare, necesare ca bază de antrenament şi zonă de siguranţă.

Pentru restul suprafeţei deţinute de fostul tancodrom se are în vedere amenajarea de către municipalitate a unui parc industrial.

„Cel mai probabil, comisia specială întrunită în acest scop la nivelul Statului Major General va aproba transferul terenului către municipiul Oradea la sfârşitul săptămânii viitoare, astfel încât la mijlocul lunii să adoptăm o Hotărâre de Guvern în acest sens”, a declarat Meleşcanu, precizând în acest context că Armata va sprijini şi modernizarea Aeroportului din Oradea.

Potrivit expertizei realizate recent de o firmă româno-americană, Aeroportul are nevoie de prelungirea pistei de decolare-aterizare şi de modernizarea clădirii aerogării. „Este evident că Centrul de Excelenţă NATO de la Oradea va avea nevoie de un aeroport internaţional, iar ministerul este interesat să contribuie la modernizarea celui existent, astfel încât acesta să poată primi atât curse regulate, cât şi zboruri speciale”, a spus Meleşcanu.

 

 

 

NATO, la primăvară?   

Ministrul estimează că Centrul de Excelenţă NATO de tip HUMINT ar putea fi inaugurat la jumătatea anului viitor, preferabil o dată cu debutul primelor cursuri de specialitate pe care ar urma să le urmeze militari din diferite ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Teodor Meleşcanu a spus că la centrul de la Oradea lucrează deja „un nucleu de ofiţeri”, iar de anul viitor vor fi angajaţi şi aproximativ o sută de salariaţi civili.

 

Calin Corpas

 

 

Taguri: , , , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor