Nava cu marinari romani, sechestrata

Nava cu marinari romani, sechestrata
Echipajul unei nave sub pavilion maltez, din care făceau parte doi marinari români, a fost atacat şi sechestrat de piraţi în apele teritoriale ale Somaliei. Deşi tancul petrolier a fost atacat acum patru zile, piraţii au luat legătura cu proprietarii acestuia abia luni-dimineaţă.

Ei au anuntat ca petrolierul este ancorat la cîteva mile de coasta somaleza si ca întreg echipajul este în siguranta.
Nava la bordul careia se aflau seful mecanic Corneliu Marinca si ofiterul Marius Paun, transporta gaz lichefiat si plecase din Bahrain cu destinatia Africa de Sud. Luni dimineata, proprietarii navei au fost contactati de rapitori.

Deocamdata sunt retinuti de pirati la bordul navei. Autoritatile din Malta au comunicat ca sunt sanatosi si nu sunt probleme deocamdata. Sigur s-a cerut recompensa, dar înca nu se cunoaste stadiul negocierilor Autoritatea Navala Româna nu se poate implica însa în negocierile care au ca scop eliberarea celor 25 de marinari aflati la bordul navei, pentru ca încidentul nu s-a petrecut în apele teritorale românesti.

Conform presei locale din Africa de Sud, începînd din martie, în apele teritoriale somaleze au fost înregistrate cel putin 23 de deturnari si tentative de deturnare ale unor nave. Ultimul caz este cel al unui vas la bordul caruia se aflau 22 de marinari ucraineni. În schimbul eliberarii lor, piratii somalezi au cerut 700 de mii de dolari. În luna mai a anului 2003, alti 12 marinari români aflati la bordul unui cargo sub pavilion francez au fost atacati de pirati în zona strîmtorii Malacca. Marinarii au fost eliberati dupa ce piratii au furat banii armatorului aflati în seiful vasului.

Sursa: Realitatea.tv